LeverX SAP AppHaus Minsk

It’s a place to turn business challenges into valuable solutions

What is SAP AppHaus?

SAP AppHaus Network is a global community of creative spaces founded in 2013. It includes 5 SAP AppHaus locations and 13 locations run by SAP partners.

SAP AppHaus
  • Berlin
  • Hamburg
  • Palo Alto
  • New York
  • Korea
  • Berlin
  • Hamburg
  • Palo Alto
  • New York
  • Korea
SAP AppHaus Partners
  • Aarhus
  • Copenhagen
  • Minsk
  • London
  • Madrid
  • Calgary
  • Vienna
  • Heidelberg
  • Minneapolis
  • Pune
  • Bangalore
  • Melbourne
  • Shropshire
  • Aarhus
  • Copenhagen
  • Minsk
  • London
  • Madrid
  • Shropshire
  • Bangalore
  • Calgary
  • Vienna
  • Heidelberg
  • Minneapolis
  • Pune
  • Melbourne

SAP AppHaus is a creative space designed to put end users, customers, and SAP representatives and partners together to work on solutions, while following the Design Thinking methodology.

The AppHaus Design Fosters Innovations!

Creative Space

The SAP AppHaus creative space has been designed to conduct Design Thinking workshops, generate new ideas, and create solutions capable of taking businesses to the next level.

It contributes to the smooth and fast implementation of the innovative methodology. The space covers areas for collaborative work, a projection room, and relax zones.

Design Thinking

It’s a product/service development methodology focused on people and their demands. This means involving users in the early stages of solution design. Thanks to the contribution of the end users, we create successful products that solve real business issues.

Expert Team

These are customer representatives and LeverX experts. Specialists from different departments and with diverse backgrounds analyze business issues from various perspectives.

Why Is Design Thinking Beneficial for Businesses?

  • Fewer risks during the product implementation
  • Increased user productivity
  • A shorter learning curve of users
  • Decreased user training expenses
  • Increased customer loyalty
  • Improved user satisfaction
Get a free consultation from LeverX experts
and find out how SAP AppHaus will tackle your business challenges.

LeverX AppHaus Workshops

We suggest virtual and hybrid workshop models.

Free till December 31, 2020

Executive Briefing Center

We provide you with the LeverX SAP AppHaus creative space.

If requested, we also involve LeverX technical specialists and consultants.

Free till December 31, 2020

2-Day Workshop

Day 1: Running a project from scratch; mission, value, and key personas review

Day 2: Creating a Customer Journey Map

Special offer

Extended Workshop

We provide the creative space, LeverX SAP AppHaus team, and a full spectrum of services for the solution development.

Please contact us for more information.

Workshop Participants

Customer's representatives

  • Business process owner
  • Technical specialists
  • Industry experts
  • End users

Experts from

  • UX specialists
  • Consultants
  • Solution architects
  • Business analysts
  • Technical experts

How Is the Collaboration Going?

  • The initial call/meeting

    1-2 hours

    Getting a general view of a business challenge

  • Workshop preparation

    1 week

    Defining the participants and workshop time, date, and format

  • Workshop

    1-2 days

    Either online or taking place in Minsk. Making a prioritized list of business challenges and possible solutions, a low-fidelity prototype, and an action plan

  • Analysis phase

    1-2 weeks

    Preparing specifications, conducting interviews with end users, making solution prototypes, selecting a technology stack, and working on the architectural solution

  • Solution development

    Depends on the analysis phase results

    Developing and implementing the solution

Take a Look at the Approximate Workshop Plan

Below you will find a detailed one-day workshop plan sample (both online and offline). For each workshop, we prepare a customized agenda depending on the selected scenario and agree it with the customer.

Workshop plan (online, 1 day)
Time Duration Phase
10 AM — 10.30 AM 30 min

Introduction

  • Acquaintance of the participants
  • Design Thinking overview
10.30 AM — 11.30 AM 60 min

Affinity clustering

  • Generating all business problems, barriers, pain points, and ideas for problem solving
  • Combining all the issues in groups
  • Prioritizing groups
11.30 AM — 11.50 AM 20 min

Break

11.50 AM — 12.10 PM 20 min

Creating personas

Working with a key persona to carefully identify the end users

12.10 PM — 1 PM 50 min

Making a customer journey map

User journey mapping, which helps to track issues, find the right tools, and generate possible solutions

1 PM — 2 PM 60 min

Break

2 PM — 2.20 PM 20 min

Creating a point of view (POV)

Defining a problem statement and moving to the future innovative solutions

2.20 PM — 2.50 PM 30 min

Brainstorming

Gathering a list of ideas and solutions

2.50 PM — 3.10 PM 20 min

Break

3.10 PM — 3.50 PM 40 min

Impact Map

Using the Impact Map to decide on the product features

3.50 PM — 4.10 PM 20 min

Creating solution prototypes

4.10 PM — 4.30 PM 20 min

Workshop results

  • Conducting a feedback session
  • Discussing the next steps
Workshop plan (offline, 1 day)
Time Duration Phase
10 AM — 10.30 AM 30 min

Introduction

  • Acquaintance of the participants
  • Design Thinking overview
10.30 AM — 11.50 AM 80 min

Affinity clustering

  • Generating all business problems, barriers, pain points, and ideas for problem solving
  • Combining all the issues in groups
  • Prioritizing groups
11.50 AM — 12 PM 10 min

Break

12 PM — 12.30 PM 30 min

Creating personas

Working with a key persona to carefully identify the end users

12.30 PM — 1.30 PM 60 min

Making a customer journey map

User journey mapping, which helps to track issues, find the right tools, and generate possible solutions

1.30 PM — 2.30 PM 60 min

Break

2.30 PM — 2.50 PM 20 min

Creating a point of view (POV)

Defining a problem statement and moving to the future innovative solutions

2.50 PM — 3.20 PM 30 min

Brainstorming

Gathering a list of ideas and solutions

3.20 PM — 3.30 PM 10 min

Break

3.30 PM — 4.30 PM 60 min

Impact Map

Using the Impact Map to decide on the product features

4.30 PM — 5 PM 30 min

Creating solution prototypes

5 PM — 5.30 PM 30 min

Workshop results

  • Conducting a feedback session
  • Discussing the next steps

Workshop plan (online, 1 day)

Time
Duration
Phase
10 AM — 10.30 AM 10.30 AM — 11.30 AM 11.30 AM — 11.50 AM 11.50 AM — 12.10 PM 12.10 PM — 1 PM 1 PM — 2 PM 2 PM — 2.20 PM 2.20 PM — 2.50 PM 2.50 PM — 3.10 PM 3.10 PM — 3.50 PM 3.50 PM — 4.10 PM 4.10 PM — 4.30 PM
30 min 60 min 20 min 20 min 50 min 60 min 20 min 30 min 20 min 40 min 20 min 20 min

Introduction

  • Acquaintance of the participants
  • Design Thinking overview

Affinity clustering

  • Generating all business problems, barriers, pain points, and ideas for problem solving
  • Combining all the issues in groups
  • Prioritizing groups

Break

Creating personas

Working with a key persona to carefully identify the end users

Making a customer journey map

User journey mapping, which helps to track issues, find the right tools, and generate possible solutions

Break

Creating a point of view (POV)

Defining a problem statement and moving to the future innovative solutions

Brainstorming

Gathering a list of ideas and solutions

Break

Impact Map

Using the Impact Map to decide on the product features

Creating solution prototypes

Workshop results

  • Conducting a feedback session
  • Discussing the next steps

Workshop plan (offline, 1 day)

Time
Duration
Phase
10 AM — 10.30 AM 10.30 AM — 11.50 AM 11.50 AM — 12 PM 12 PM — 12.30 PM 12.30 PM — 1.30 PM 1.30 PM — 2.30 PM 2.30 PM — 2.50 PM 2.50 PM — 3.20 PM 3.20 PM — 3.30 PM 3.30 PM — 4.30 PM 4.30 PM — 5 PM 5 PM — 5.30 PM
30 min 80 min 10 min 30 min 60 min 60 min 20 min 30 min 10 min 60 min 30 min 30 min

Introduction

  • Acquaintance of the participants
  • Design Thinking overview

Affinity clustering

  • Generating all business problems, barriers, pain points, and ideas for problem solving
  • Combining all the issues in groups
  • Prioritizing groups

Break

Creating personas

Working with a key persona to carefully identify the end users

Making a customer journey map

User journey mapping, which helps to track issues, find the right tools, and generate possible solutions

Break

Creating a point of view (POV)

Defining a problem statement and moving to the future innovative solutions

Brainstorming

Gathering a list of ideas and solutions

Break

Impact Map

Using the Impact Map to decide on the product features

Creating solution prototypes

Workshop results

  • Conducting a feedback session
  • Discussing the next steps

Why Choose LeverX SAP AppHaus Minsk?

  • We provide a unique service to clients, developing turnkey solutions

    LeverX experts conduct Design Thinking workshops, take part in the ideas generation, and create to-be solutions.

  • LeverX is an official SAP Partner and Preferred Vendor since 2003

    Our team shares SAP values and best practices globally.

  • We are Design Thinking experts

    Our design team has actively used this methodology long before the AppHaus opening.

  • SAP AppHaus Minsk is the first member of the SAP AppHaus Network in Eastern Europe

    The advantageous location in the center of Europe allows choosing a convenient time for workshops.

  • Innovation Technology Adoption

    We stay on the cutting edge of industry technologies, platforms, and tools and combine the experience in working with the agile startup world with a strong understanding of SAP business processes and solutions.

Don’t miss our special offer and get a free Design Thinking workshop!